inspiration

Kropsterapi og Healing

Kropsterapi og healing handler for mig om at tillade de følelser eller tanker, som sindet ikke har lært at give plads i kroppen, når vi gennem kropsterapi får øje på hvordan sindet fungerer og begynder at tillade det svære at komme til syne er det ofte muligt at forløse psykiske og fysiske spændinger.


Først må vi forstå, at sind og krop er formet over tid og ud fra erfaringer. Ethvert samfund og enhver familie er med til at fremhæve idealer og tanker om, hvad der er rigtigt og hvad der er forkert. Når det i os, der er blevet gjort forkert, ikke bliver mødt og ikke har nogen at være sammen med, forsøger sindet af natur at gemme det væk. Der kan opstå en skyld eller en skam over bestemte følelser, tanker eller behov, og sindet lukker af til dele af den personlige historie, som føles uønsket, ved at lukke af i kroppen.

Det er min erfaring, at sand healing er mulig i det øjeblik, vi begynder at holde om det, der ikke blev holdt om. Det lyder enkelt, men det kræver, at vi siger ja til os selv og begynder at tage os selv i hånden og ikke løber væk, når vi føler frygt eller skam over vores følelser, tanker og behov.

Vores måde at gemme noget væk er ved at lukke af i kroppen for den bevægelse, som fx følelsen ked af det fremkalder fremfor at tillade denne bevægelse at blive levende i kroppen. Det kan også være glæde eller vrede, der ikke er tilladt.
Ofte vil vi væk fra en følelse eller tanke, fordi vi ikke har oplevet, den er tilladt. Vi lukker af for at mærke det ubehagelige ved at kontrollere vores åndedræt, så bevægelsen ikke får plads i kroppen, dette skaber en spænding eller en lukning i de dele af kroppen, som relaterer til en bestemt følelse. Når vi begynder at åbne kroppen igen, er vi nødt til at skabe et rum af dyb tillid, for at kroppen begynder at slippe og siger ja til bevægelsen igen. En bevægelse, som kan sætte kroppen fri af historien, så vi igen kan opleve, at vi er ok lige som vi er.

Må al det svære vise os vej og gøre os hele, og må den healing, som holder om uden at ville ændre, blive en del af vores bevidsthed.

 

Faste kursus

Faste kan skabe en gennemgribende forandring på krop og psyke, når vi faster bliver vi så at sige klædt af og står nøgen foran vores egen virkelighed, alle vores sanser åbner og vi kommer tilbage til en mere naturlig tilstand.

Fasten

  • Styrker kredsløbet
  • Skærper sanserne
  • Udskiller affaldsstoffer
  • Regulerer forbrænding og stofskifte
  • Giver selvindsigt

Forløbet strækker sig over 24 dage

  • 10 dages nedtrapning
  • 4 dages faste
  • 10 dages optrapning til normal kost

Tre af dagene er vi sammenmed de andre fastende, hvor vi sætter gang på udrensningen ved at træne, meditere og massere hinanden. Massagen understøtter udrensningsprocessen i kroppens organer. 

Du kan faste på vand eller friskpresset juice.

Skriv hvis du er interesseret, jeg holder fastekursus 1 gang årligt.